Home           

 

 

Nieuwsbrief  3 augustus

 

Na twee weken thuis was het voor Lieke en ons weer de harde realiteit van het ziekenhuis. Kuur 3 is maandag 2 augustus gestart met een ruggeprik waarmee ze de chemomedicijnen rechtstreeks inspuiten. Onder narcose gaan (een roesje) gaat vlot, het bijkomen gaat ook vlot. Lieke is dronken en ziet dubbel. Twee vaders, twee moeders, dat is wel wat veel van het goede.Terwijl ze probeert haar hand te sturen naar onze gezichten zegt ze (met dubbele tong): Mama…Papa…Toch elke keer weer aangrijpend om te zien dat van het een op het andere moment Lieke weer 100% patient is. Terwijl Femke en Marit zich vermaken met het voetbalspel in de wachtkamer en Lieke dus vrolijk huppelend de behandelkamer in zien gaan, wordt een klein half uurtje later een ziek zusje de behandelkamer weer uitgereden op de behandeltafel. We kunnen terecht op de verpleegafdeling waar ze een bed hebben gereserveerd voor Lieke op het zaaltje. Als we daar aankomen voelt het al bijna vertrouwd. De meeste verpleegkundigen (her)kennen we zo langzamerhand. Het enige wat steeds weer een verrassing is: wie liggen er bij Lieke op de kamer? Ditmaal heeft Lieke gezelschap van twee meisjes. Melanie van 7 jaar en Marloes van 12 jaar.

De overgang van heerlijk thuis zijn, vakantie vieren en je goed voelen naar het leven in het ziekenhuis is groot. Vooral de eerste dag is moeilijk om door te komen. Lieke zegt ’s avonds dat ze thuis wil slapen. De geluiden van het ziekenhuis zijn zo anders als de geluiden van thuis. Ook is Lieke gebonden aan bed omdat deze chemokuur continu doorloopt, 24 uur per dag. Ga er maar aan staan! Vandaag ging het alweer veel beter. Lieke heeft zich uitgeleefd met klei en de diarree waar ze gisteren zo’n last van had is weer verdwenen.

Femke en Marit vertellen nu wat we de afgelopen week hebben gedaan.

Femke:

Ik zou bij Rachelle logeren maar ik kreeg heimwee en wou na een nachtje alweer naar huis toe. Toen ben ik die zelfde zondag toch nog bij opa en oma wezen logeren. Dat was ook heel erg leuk omdat, Thijs en Silke er ook waren en we gingen op dinsdag naar Appelscha.

En ik werd ’s woensdags weer terug gebracht.Toen ben ik een nachtje thuis geweest en na die nacht ben ik met papa 3 dagen op fietsvakantie geweest naar Lemelerveld. Toen we daar bij Lemelerveld aankwamen heeft mama daar op ons gewacht samen met Marit, Anne, Nynke, Lieke, Marlies en later kwam Wim pas omdat die ook aan het fietsen was.En zondag zijn we met opa en oma in de huifkar geweest. En het paard wou steeds in de greppel naast ons lopen.en wou steeds niet luisteren als we wouden stoppen liep hij eigenwijs door.

Marit:

Ik ben bij anne gaan logeren.

IK en anne  zjin  aleen  in het tentje gaan slapen en we heben 36 kielometer ge fietst.

En we zien naar nemo ge gaan dat is een muuseem waar je van ales kan uit vinden.

En hetis daar HHHEEELLL  KOEL!

Op de kemping was een batje op ge zet.

En we haden twee  vrientjes en daar ginen ik en anne altijd in het   badje  mee spelen en daar deden we water gefegt mee.

En dat was erg GAAF!

 

 

 

Home