Home           

Nieuwsbrief 24 juli

 

En jawel! Lieke mocht maandagmiddag naar huis. Hoewel het tot op het laatst spannend was of ze goed genoeg was om te laten gaan, hoopten wij dat we één van Lieke´s wensen konden gaan vervullen. De dokter vond het dus goed (de dokter is de baas!) en zo togen wij maandagmiddag naar camping ´t Hout in Bakkeveen waar circus Witova z´n tent had opgeslagen. Op de foto´s is wel te zien hoe jong en oud zich hebben vermaakt. Marit´s gezicht vervult van afgrijzen bij de aanblik van de slangen, Lieke´s gezicht vol spanning omdat clown Carlo dingen deed die niet mochten, en Femke mocht lama Paco voer geven uit haar hand en een buiging naar het publiek maken. (Je zag Femke denken: moet dit nou?) Helaas geen foto ervan gemaakt (te laat) maar ik denk dat we daar Femke wel plezier mee hebben gedaan. We hebben genoten van circus Witova.

Na de voorstelling hebben we nog frietjes gegeten en hebben de kinderen nog in de speeltuin rondgerend, ja rondgerend want Lieke was helemaal door het dolle heen. De vrijheid die ze voelt nu er geen infuuspaal meegenomen hoeft te worden, het buiten zijn, wat een feest.

Nog maar net thuis kroop Theo achter de computer om te kijken of we op korte termijn een nachtje op Schiermonnikoog konden boeken. Marian, Ivar en Myrthe staan daar op de camping en dat zou ook erg leuk zijn dat de kinderen elkaar daar zouden kunnen treffen. En Lieke had in het ziekenhuis gezegd dat ze graag eens naar het strand wilde en op een ´bootje´varen. Genoeg redenen om een nacht in hotel Duinzicht te vertoeven. Joepie, riepen Femke en Marit, en dronken vervolgens met hun pink omhoog hun melk op. Voor het eerst in een hotel met z´n allen. Wat een luxe!

Opa zou woensdag ook op Schiermonnikoog komen dus verkneukelden wij ons op zijn verbaasde gezicht als wij ook op de boot zouden zitten. Vlak voordat de boot vertrok kwam Opa eraan en Lieke ging direct bovenop Opa´s schoot zitten. Gezellig. Een rustige overtocht zou het voor Opa niet worden. Eén troost, de terugreis zou hij alleen maken!

Marian stond met Ivar en Myrthe te wachten bij de steiger. Het weerzien tussen de kinderen was erg ontroerend. Het is toch wel even spannend om elkaar voor het eerst weer te zien sinds Lieke ziek is. Met name Ivar vond het best wel even spannend zo te zien aan zijn koppie. Myrthe trok op de camping aangekomen Lieke´s mutsje van haar hoofd af en riep: Hee kale haren! En begon te lachen. Lieke lachte smakelijk mee, het is voor haar helemaal geen probleem dat er gereageerd wordt op haar nieuwe kapsel. Myrthe en Lieke waren vanaf dat moment onafscheidelijk en vermaakten zich voor de tent en in het speeltuintje. s`Middags was Lieke behoorlijk moe en heeft ze een siësta gehouden in het hotel, terwijl Femke en Marit met de anderen naar zee gingen. Pannenkoeken gegeten en daarna moest Opa alweer naar de boot. De dag erna zijn we eerst met z´n vijven naar de zee gegaan en ´s middags weer afgesproken met Marian. Het was erg leuk op Schier! En wij denken dan; Zo, dat hébben we maar weer te pakken.

Vandaag is Femke door Theo naar Rachelle gebracht in Loosdrecht. Marit brengen we maandagmiddag naar Ommen waar de familie Wierda hun vakantie doorbrengt. Voor de meiden leuke dingen genoeg, voor Lieke ook wel even lekker rustig zo want we kunnen goed merken dat ze ook wel heel moe kan zijn. Dinsdag moeten we weer naar het AZG voor controle en dan wordt er een echo gemaakt van Lieke´s hart. Dit moet voor de derde kuur en wat we begrepen is dat ze dan ook inplannen wanneer de kuur gaat starten.

Home