Home           

Nieuwsbrief  14 juli 2004

 

Zes dagen is Lieke thuis geweest. Op woensdag is ze naar school geweest om de verjaardag van juf Naomi mee te vieren. Tussendoor een check gedaan of er een verschoning nodig was en of Lieke de rest van het programma mee kon doen. Verschonen was niet nodig, en de feeststemming zat er bij Lieke dusdanig in dat ze niet mee naar huis wilde. Om kwart over twaalf kwam ze uit school en mocht Kim mee om bij Lieke te spelen. Om twee uur werd Kim weer opgehaald en was Lieke (eindelijk) moe.

Ook donderdagochtend, de laatste schooldag, is Lieke ook naar school geweest. Thuisgekomen ging Lieke 10 minuten op haar bed liggen om vervolgens weer te gaan spelen. Haar temperatuur opgenomen omdat ze wat warmer aanvoelde als normaal. Wel iets hoger dan normaal maar dat noem je nog niet eens verhoging! Ook had ze weer meer blauwe plekken en zag ze wat bleek. Opa en Oma kwamen nog even op visite en later nog Brigit, Gabrille en Nelly van de Peppel. Allemaal heel gezellig en Lieke leek nergens last van te hebben.

 

Vrijdag naar de poli. We hielden er rekening mee dat Lieke misschien wat bloed zou krijgen en misschien zelfs wel zou moeten blijven.De bloedwaarden van Lieke waren zo laag dat er inderdaad bloedplaatjes werden gegeven op de poli. Ook was haar temperatuur opgeklommen van verhoging naar koorts. De dokter hakte de knoop s middags door; Lieke moest weer worden opgenomen. s Avonds liep de koorts verder op tot over de 40 graden. Nu was ze dan echt heel ziek en dat was vreselijk om te zien. Ze was erg onrustig, klaagde over pijn in de buik. Deze reactie hoort er bij heeft de dokter ons nog maar eens duidelijk gemaakt. Lieke krijgt zulke heftige kuren, dat liegt er niet om. Je kunt wachten op een dergelijke terugval/dip. En dan zien wij ook weer heel duidelijk dat Lieke heel erg ziek is. En dat is toch elke keer weer moeilijk. Ook voor Femke en Marit is het niet makkelijk. Het begin van de grote vakantie is al direct weer deels in het teken van het ziekenhuis komen te staan en we zijn wr niet compleet.

De artsen bekijken het verloop per dag dus het blijft nog spannend. En Lieke heeft gisteren een heftige reactie gehad op de toediening van bloedplaatjes. Er is gelijk een tegenmedicijn gegeven en gelukkig zakte de zwellingen en jeuk af. Alles met elkaar is het momenteel moeilijk om te geloven in een snelle verbetering. Tot die tijd zal ze het vermaak in het ziekenhuis moeten vinden. Met een klein babytje als kamergenootje is dat niet makkelijk.

Lieke werkt wel nog steeds heel goed mee. Af en toe mag ze als dank een cadeautje uit de schatkist.

 

Gelukkig vind Lieke rondfietsen op de gang ook leuk en als ze heel opstandig wordt laten we haar gewoon hard fietsen! Of Lieke slaat met een plastik hamer of gooit een bal tegen elke witjas die ze tegenkomt. En dan heeft ze toch een lol!

 

Gelukkig zijn er voor Femke en Marit ook leuke dingen te doen deze week. Femke heeft een feestje van Celeste, Marit gaat naar haar jarige vriendin Janka, Opa en Oma komen een dagje, Gryteke, Marion, Jorrit en Maike staan op een camping in Borger en daar gaan we even heen en Marit gaat logeren bij Remy en Femke bij Pake en Beppe. Daarnaast hebben we nog zoveel plannetjes in ons hoofd om er een geslaagde vakantie van te maken. We spreken ze alleen niet hardop uit om te voorkomen dat we moeten zeggen dat het niet door kan gaan ivm Liekes gezondheid.

Hopelijk wordt Lieke snel weer beter en kunnen we onze plannetjes uitvoeren en reken maar dat dat leuk gaat worden!

Kop op Lieke, we gaan ervoor!

 

 

 

Home