Home           

 

Nieuwsbrief  7 december 2005

 

Elke dag ging het beter met Lieke. Steeds vaker uit bed, steeds vaker kwam er geluid uit haar mond. De sinterklaasperikelen houden een 6-jarige kleuter behoorlijk in de ban. Sinterklaas kwam donderdag nogmaals in het ziekenhuis, ditmaal te paard. Hij zou een bezoekje brengen aan afdeling M2 en dat “hakt” er aardig in. Lieke werd 9.30 uur verwacht in het zaaltje maar wilde al om 9.10 uur er naar toe lopen. Enigszins onvast ter been, maar we waren als eerste daar! Ondertussen verzamelden zich steeds meer ouders en kinderen voor de deur. Toen werd de spanning voor Lieke te groot. Ze liep weg, een hele ronde over de gang en vervolgens haar kamer weer in. Huilen, dat ze niet meer wilde, dat ze boos was. Uiteindelijk met wat overredingskracht wilde ze er wel heen, veilig gezeten in haar rolstoel. Sinterklaas had voor iedereen een cadeautje mee. Lieke kreeg tot haar verrukking een mooie make-uppop (zo’n poppenhoofd met lang haar en die stond niet eens op haar verlanglijst!). Ze kondigde als eerste haar vertrek aan om met de pop “aan de slag” te gaan. De hele ochtend is ze in de weer geweest met haar pop. Daarbij make-up-te ze ook nog even zichzelf mee, en haar bed. Aan het eind van de ochtend zei ze: “Eigenlijk bedoelde ik een hele pop, maar bij deze zit wel make-up!” Drie dagen later bekeek ze de inhoud van haar slof bij de haard op de gang. Een (kleine) teleurstelling, ditmaal “slechts” een zak snoep. Even later tekende Lieke voor sinterklaas en zei: “Als Sinterklaas nu wel een hele pop voor mij meeneemt dan ben ik héél trots op Sinterklaas.”

Wij hadden ons helemaal ingesteld op een sinterklaasavond in het ziekenhuis. Maar wat een surprise; Lieke mocht op 5 december van de dokter toch nog naar huis. Maar ze moest eerst nog een zak bloed en dat loopt in een paar uur in. En het bloed moest besteld worden en dus wisten we niet hoe laat het kon worden. Gelukkig had Sinterklaas de cadeautjes al thuis afgeleverd en namen we die maar voor de zekerheid mee naar het ziekenhuis. Achteraf niet nodig want om 18.00 uur waren we in Assen, na de nodige files. Ja, ja, big city Assen heeft ook last van files!

Sinterklaas heeft mooie cadeautjes meegebracht voor iedereen. Playmobil is favoriet. De pop heeft hij per ongeluk afgeleverd bij Opa en Oma. We hebben vernomen dat deze pop in z’n geheel wordt geleverd inclusief armen, benen en zelfs een piemel! Lieke zal erg verrast zijn als Opa en Oma hem komen brengen!!!

Vandaag speelt Lieke met de playmobil. Vanmorgen is ze naar de kapper geweest. Haar haar begint behoorlijk uit te vallen. De kapper heeft er een leuk pittig kapsel van gemaakt inclusief glitters.

Vanavond komt de wijkverpleegkundige de injectie neupogen toedienen. Wij willen dat zelf ook wel leren zodat we niet elke avond hoeven te wachten op de wijkverpleegkundige. Maar omdat we dachten dat Lieke dat misschien niet zou willen laten we dit eerst aan de wijkverpleegkundige over. Toen ik dit zo uitlegde aan de telefoon reageerde Lieke:”Maar jullie mogen het ook wel bij mij doen hoor!” Wat een kanjer is ze toch hè?!

Komende maandag worden we verwacht op de poli, dan zal het duidelijk worden wanneer Lieke met haar tweede kuur gaat beginnen verwachten wij. Tot die tijd kan Lieke lekker thuis zijn bij haar zussen!

 

Home