Home           

 

Nieuwsbrief 21 november 2005

 

Lieke mocht na afloop van de kuur direct naar huis. Maandag tussen de middag (14 nov.) vertelde de verpleegkundige dat we konden gaan en dus pakten we de spullen in en vertrokken naar huis.

In het ziekenhuis had Lieke geen last van de chemo, maar ook thuis was er geen spoor van misselijkheid. Dat scheelt al zo veel! Lieke kreeg sondevoeding omdat ze niet wilde eten. Dit is iets wat we nog kennen van de vorige opnames. Het zit ‘m toch ook wel tussen de oren. Hoewel iedereen heel erg z’n best doet om de opnames zo plezierig mogelijk te laten verlopen is Lieke niet te bewegen om ook maar één hap van het ziekenhuis eten te nemen. Thuis liet ze zien dat ze heus wel kan eten met het gevolg dat we afgelopen week de in de haast geleverde voedingspomp niet hebben gebruikt!

Het trommeltje met Sint Maartensnoep wordt dagelijks geopend, maar ook een bakje fruit wordt met smaak genuttigd. Over de warme maaltijd en de broodmaaltijd maar te zwijgen. Oost west thuis best!

We zijn blij met een week als deze. Toch overvalt ons het gevoel van machteloosheid en onzekerheid. Meestal ’s avonds als de kinderen op bed liggen, maar ook op andere momenten is het soms moeilijk. Wanneer de kinderen hun schoentje zetten en na het liedje zingen nog even met z’n drieën dansen op leuke sinterklaasmuziek. Op zo’n moment zijn ze zo onbezorgd aan het genieten van het moment en raakt hun (ogenschijnlijke) onbezorgdheid ons zo diep…

Lieke heeft vrijdag even haar taakjes naar school gebracht. Dat vond ze best spannend. Maar eenmaal in de klas was de onwennigheid er snel af. In de kring houdt een beer het stoeltje bezet van Lieke. Nu werd de beer naar de poppenhoek gebracht en nam Lieke plaats in de kring tijdens het fruit eten. Er werd direct gevraagd door een aantal kinderen of Lieke ook meeging buitenspelen. Na een aarzeling wilde Lieke dat wel en dus bleef ze op school.

Het weekend is verder rustig verlopen.

We hebben zondag de film “het paard van Sinterklaas” gezien in de bioscoop. Een aanrader.

Lieke zat helemaal in het verhaal en heeft hardop een paar rake opmerkingen geplaatst en heeft ook hard zitten huilen. Ze reageert zo puur en open, eigenlijk heel mooi.

Vandaag zijn we naar de poli geweest voor een beenmergpunctie en de controle. We zagen al dat Lieke veel blauwe plekken had en bij het poetsen bloedend tandvlees. Dus is er vanmiddag een zakje trombo’s (bloedplaatjes) in gegaan. We moeten donderdag weer komen. Men verwacht dat Lieke zeer binnenkort weer opgenomen moet worden omdat haar weerstand heel erg laag is. Ze is nu erg kwetsbaar. We wachten het af….

 

Home