Home           

 

Nieuwsbrief 2 november 2005

 

Slecht nieuws……….

Gisteren hebben we te horen gekregen dat uit de laatste beenmergpunctie is gebleken dat Lieke een recidief heeft. De leukemie is weer terug. We zijn er kapot van.

Afgelopen donderdag was de beenmergpunctie. Het bloed zag er goed uit. Geen enkele aanleiding om te denken dat we een foute uitslag zouden krijgen. Lieke voelt zich goed, en ziet er goed uit. Deze uitslag komt voor iedereen uit onverwachte hoek.

Op de poli zijn we op de hoogte gebracht door de oncoloog van het te volgen pad. Aanstaande maandag wordt Lieke verwacht op de poli van waaruit ze in de loop van de dag terecht gaat komen op de verpleegafdeling. De kuur starten ze maandag of dinsdag.

We volgen wederom een protocol, ditmaal voor een recidief-AML. Dit houdt in dat Lieke andere chemo-medicijnen krijgt, twee kuren die ervoor moeten zorgen dat ze weer helemaal schoon is. Daarna zal er een periode van “onderhoudskuren” volgen totdat er een stamceltransplantatie plaats kan vinden. Afhankelijk wanneer er een donor beschikbaar is zal deze onderhoudsfase korte dan wel langere tijd in beslag gaan nemen.

We zijn allemaal erg verdrietig, Lieke misschien nog het minst. “Maar ik voel me niet ziek” was haar eerste reactie toen we haar vertelden dat de chemokaspertjes weer moeten helpen om de kankercellen te verslaan. Vervolgens begon ze Femke en Marit te troosten. Femke en Marit beseffen heel goed wat er de komende tijd gaat gebeuren. Het wankele evenwicht wat er was is eerst weer uit hun leven.

We hebben deze week nog een hoop te regelen. En gelukkig zal Lieke haar verjaardag nog thuis kunnen vieren. Een dag waar ze erg naar uit kijkt en die ontneem je haar natuurlijk niet. Vandaar dat de start pas aanstaande maandag is.

De website zal weer regelmatig bijgehouden worden. Het is een goede manier om belangstellenden op de hoogte te houden zonder dat we steeds weer hetzelfde verhaal moeten vertellen.

Wij gaan er weer tegenaan met z’n allen en weten ons gesterkt door jullie steun.

Home