Home           

Nieuwsbrief 8 juni 2004

 

De afgelopen week is er erg veel met Lieke gebeurd. Ze heeft behoorlijk koorts gehad en daar werd ze ook erg ziek van. Vanaf woensdag gaat het alweer wat de goede kant op. Lieke verliest veel haar. We hebben haar door een kapster laten kortwieken en binnenkort zal ze wel helemaal kaal zijn. (net zoals papa!)

De afgelopen twee dagen is haar eetlust weer iets teruggekomen. Nog niet gezond, “cola met chips”maar toch. We blijven wel steeds aanbieden ook warm eten. Wat Lieke niet lust, lust papa wel. Ook haar smaak is veranderd door de medicijnen. Dingen die ze normaal lekker vond vind ze nu vies. Daarom bestelde papa van de week kapucijners en haringsalade voor Lieke, tot hilariteit van de voedingsassistente Frouke en zuster Brenda. Helaas ging de redenering andersom niet op, Lieke heeft welgeteld één kapucijner opgegeten. (Bah!)

 

 

Lieke komt ook weer wat meer uit bed, gelukkig maar want dat is goed voor haar spieren. Van haar kamer en het bed maakt ze een soort apekooi. Ze speelt erg graag met haar knuffels, playmobil en de dokterskoffer. In de laatste zitten al heel veel spuitjes en verband die ze af en toe van de zusters krijgt.

Hopelijk mag ze binnenkort naar huis, het bloed moet dan goed zijn en ze moet vijf dagen koortsvrij zijn.

 

Femke en Marit zijn woensdag, zaterdag en zondag bij Lieke geweest. Vooral Marit heeft erg veel plezier met de activiteiten die het AZG voor kinderen organiseert. Wekelijks op TV met bingo en muziek etc. Lieke kan dat dan op haar kamer volgen. Femke verheugt zich al erg op schoolkamp en heeft de tent voor proef al opgezet. De geweldige werkstukken van groep 4 hebben we zaterdag achter het bed van Lieke met zijn allen opgehangen. De muur is helemaal vol. Het prachtige T-shirt van groep 6 heeft Lieke nog niet aangehad. Eerst mag de beer hem aan. En natuurlijk al die mooie tekeningen van groep 0/1/2c die juf Naomi heeft gebracht hangen aan de muur. Prachtig jongens!

 

Met ons gaat het weer beter nu het met Lieke ook weer beter gaat. We hebben woensdag een gesprek gehad met Maatschappelijk werk, een dip als afgelopen week zal vaker voorkomen. Gelukkig kruipt Lieke er net zo snel uit als ze erin geschoten was. We zijn heel erg blij met alle steun die we krijgen.

Thuis draait het goed en er de kaartjes blijven komen. Houden zo! We wisselen elkaar nog steeds dagelijks af, af en toe hebben we wat tijd samen. We laten Lieke dan even alleen en lopen even de stad in.

Evengoed zullen we blij zijn als Lieke eerst weer thuis is.

 

Vanmorgen (7 juni) heeft Lieke toch weer wat verhoging/koorts. Misschien dat dit toch weer wat roet in het eten gooit wat betreft thuiskomen. Lieke kreeg vanmorgen de ziekenhuisjuf Mieneke op haar kamer. Ze hebben samen een heel mooie verftekening gemaakt over bijen en bloemen. Die hangt nu ook te prijken aan de muur.

 

 

Home