Home           

 

Nieuwsbrief 23 oktober 2004

 

Deze herfstvakantieweek kunnen we berichten dat Lieke zich goed voelt. Maar veel ondernemen was niet echt mogelijk, snel moe. Femke en Marit zijn bij opa en oma geweest een paar dagen. Voor Lieke was het hoogtepunt van de week dat Maryse (en Bertien) kwam spelen, daar had ze erg naar uitgekeken. Verkleden, puzzelen en rondrennen, dikke pret. Lieke’s eetlust komt zo langzamerhand terug. De warme maaltijd is nog niet zo in trek, maar van de week at ze 4 spruitjes en de sperziebonen gingen er ook goed in. Lieke eet bij voorkeur brood en bij ontbijt en lunch eet ze vaak één boterham op. Een hele verbetering is dat. De sondevoeding hebben we dan ook beperkt tot een portie in de avond, dan krijgt ze ten minste ook het hongergevoel. Opvallend is dat Lieke veel moeite heeft met (alleen) gaan slapen. De laatste dagen is dat steeds een beetje erger geworden. Ze geeft aan dat ze bang is om alleen in de kamer te slapen. Haar bed staat nog steeds bij ons op de slaapkamer dus alleen is ze niet. Maar wij gaan natuurlijk niet om 19.00 uur naar bed. Eerst was het voldoende om een lamp aan te houden, maar nu moeten we meer uit de kast trekken. We gaan er van uit dat dit van voorbijgaande aard zal zijn dus slaapt Lieke tegenwoordig eerst in haar bed in de kamer. Ondertussen loopt haar portie sondevoeding in. Tegen de tijd dat wij gaan slapen hevelen we haar zonder problemen over in haar eigen bed. Als we er niet moeilijk over doen dan wordt het ook geen probleem! Dit hebben we ook ervaren met haar zindelijkheid. Sinds een week heeft Lieke overdag geen luier meer aan. Door de vele klachten, vooral de diarree, was Lieke eigenlijk weer helemaal afhankelijk geworden van luiers. Gelukkig had ze hier zelf ook geen problemen mee. Nu ze weer thuis is en zich gaandeweg steeds beter voelt was plotseling het moment daar dat de luier af kon blijven. Wel zijn er nog steeds dagen dat haar diarreeklachten opspelen (invloed van de medicijnen) en ze wel heeeeeel vaak aandrang heeft. “Ik wordt er moe van” zei ze van de week toen we de zoveelste gang naar de wc maakten en er slechts een dikke wind haar billen verliet.

Afgelopen woensdag zijn we voor controle geweest op de poli. We hadden zelf een positief gevoel over Lieke. Dat bleek terecht: haar bloedwaarden zitten (eindelijk) in de lift. Leuko’s 1.9, trombo’s 25 en Hb 4.9. Nog steeds lage waarden maar Lieke kwam van diep en dus mogen we hiermee blij zijn! Om haar toch nog een duwtje in de goede richting te geven heeft Lieke vrijdag nog een bloedtransfusie gekregen. Haar bleke koppie kreeg gelukkig iets meer kleur.

Woensdagmiddag is een leuke middag om op controle te komen. Er worden leuke dingen georganiseerd in de patio, en ditmaal kwam er een verhalenverteller. Julie, een meisje die we kennen van de afdeling, was er ook met haar ouders. Lieke en Julie zaten vooraan, ondertussen genietend van pistachenootjes. Toen dit voorbij was zijn we nog even terug gegaan naar de afdeling. Lieke pakte direct weer een fiets en maakte het vertrouwde rondje over de gang. Er lagen nog wat bekenden maar ook veel kinderen die we nog nooit hadden gezien. We hebben plaats gemaakt voor een nieuwe lichting…. De kans dat we bekenden tegenkomen is groter op de poli! Voor Lieke dus nu toch een afsluiting van de opnames en daarom bedankt zuster Jolanda, Stieneke, Anita, Renate, Geraldien, Minke, Mirjam, Theresia, Esther, Brenda, Suzanna, Petra, Marieke, broeder Jan en alle anderen voor de goede zorgen. Bedankt eetzuster Frouwke en Helma voor het (vieze) eten. Bedankt knutselzuster Tineke, Miranda en Doekie voor het speelplezier. Bedankt juf Mieneke en de andere juffen voor de schoolwerkjes! Tot ziens op de poli alle vriendjes en vriendinnetjes, enne…………………

Zet ´m op (z´n kop!).

We gaan proberen komende week het schoolse leventje van Lieke weer op te pakken. Hoe dat gaat verlopen, horen jullie in een volgende nieuwsbrief!

 

 

 

 

Home