Home           

Nieuwsbrief 18 augustus 2004

 

Allereerst willen we zeggen dat het met Lieke weer de goede kant op gaat. Het was een week van veel (buik)pijn en ziek zijn. Deze kuur heeft Lieke behoorlijk onderuit geschoffeld. In het ziekenhuis konden ze ook niet zo veel doen als bloedkweken nemen en kweken van de ontlasting. Er lag wel een sterke verdenking op een infectie in de darmen. Dat zou de buikpijn verklaren. Paracetamol mocht eerst niet gegeven worden omdat dit het beeld zou vertroebelen. Na een paar dagen gelukkig wel en ging men ook starten met antibiotica. We hebben wat afgelopen met warme kompressen! Voor Lieke gaf dit wel enige verlichting maar een warme handdoek is zo weer afgekoeld. Theo toog naar de apotheek aan de overkant van het ziekenhuis en kwam terug met een koud/warmkompres, gevuld met blauwe gel. Wel opwarmen op ontdooistand in de magnetron. Ging eerst heel goed maar tijdens een chaotisch moment verwarmde ik het ding op vol vermogen en  Poefff….lek. Pleisters doen het niet alleen goed op wondjes gelukkig!

De misselijkheid en het braken verdwenen na een paar dagen. De buikpijn bleef in aanvallen leek wel. Ook ’s nachts had Lieke daar veel last van en dus veel wakker, onrustig en huilen. Het eten via sonde werd niet verdragen en men besloot uiteindelijk via infuus voedingsstoffen toe te dienen. Het is zwaar voor Lieke om door te komen. Ze had “niks te koop”. Zo snel zie je dan dat ze in conditie achteruit gaat. Dat voelt ze zelf natuurlijk ook.

Gelukkig is Lieke vanaf maandag weer aan de beterende hand. Eerst merkten we dat de buikpijn wat minder werd en ja hoor, daar waren gelijk de praatjes weer! Nog wel veel liggen maar kijken naar Knofje op de dvd was prima te doen! Ook weer wat ruimte om pret te maken met een stresskip die, als je er in knijpt, een ei uit zijn kont perst. Ha, ha, JAKKES!

Femke en Marit zijn af en toe bij Lieke in het ziekenhuis geweest. Ze houden zich daar rustig, kijken met haar tv of lezen Donald Duckies. Marit heeft het afgelopen weekend met Janka en haar moeder op Witterzomer gekampeerd en Femke is bij Celeste geweest en ze hebben uiteindelijk hier de nacht doorgebracht in het tweepersoonsbed (Cool!).

Nu logeren de dames nog twee nachtjes bij Opa en Oma. Daarna moeten we al weer zo zoetjesaan ons voorbereiden op school. Volgende week begint het weer en zit Marit in de bovenbouw, groep 5 en Femke in groep 7!

Wij moeten er vanuit gaan dat Lieke nog wel even in het ziekenhuis moet blijven ivm met het afbouwen van voeding via infuus, het opbouwen van de sondevoeding, en het op peil brengen van haar bloedwaarden. Maar op haar kamer ligt Milou, meisje van 12, en Marja, ietsje ouder schat ik, en dat is heel gezellig! En zodra ze kan zal ze wel op de gang of in de speelkamer te vinden zijn. Gisteren ook al even zusters gemept met de grote plastic hamer. Zo zien wij het graag!!!!!  

Home